Fix for Registry editing has been disabled by your administrator error

Posted on 15 December 2008. Filed under: Komputer, Lain-lain, Umum | Tags: , |

when you try to edit the registry editor you may receive the following error 

Registry editing has been disabled by your administrator

This is because of some spyware program not allowing you to edit the registry or because of group policy

Try one of the following solution

Solution 1

Download Hijakthis from here

Run a system scan only.

Locate the following entry

O7 – HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegedit=1

Check this entry and click Fix Checked

Logoff and log back in.

Solution 2

Start -> Run and enter %windir%\system32\gpedit.msc press ok

Navigate the following key

User Config\Admin Templates\System\Prevent Access To registry Editing Tools

Change to… Not Configured

Solution 3

Go to “Start >> Run” or press “Windows Key + R”.

Type this command exactly as given below (add this in single line)

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0 /f

Maaf.. saya beberapa hari ngga bisa nulis karena kesripahan.. moga-moga nantinya akan bisa konsisten nulis lagi, kalau masuk kerja… kalau ngga (bisa keluar kota, sakit, atau ijin” yang lain) yah.. maaf…

—————–in indonesian———————

Satu lagi salah satu dampak dari infeksi virus, yaitu tidak bisanya akses ke registry windows. Kasus ini saya temukan ketika laptop saya terinfeksi virus dan saya bermaksud untuk mengeceknya melalui registry-nya, tapi setelah saya mengetikan Regedit.exe pada menu Run, ternyata justru kalimat berikut yang muncul Registry Editing has been disabled by your administrator, tapi tenang aja karena masalah tersebut dapat diatasi dengan mudah kok🙂.

Sama seperti dua tutorial sebelumnya, yaitu dengan akses langsung ke menu yang berkaitan atau dengan menjalankan perintah melalu menu Run di Windows anda. 

Metode 1 : Menjalankan perintah melalui menu Run.

– Click Start, Run kemudian ketik perintah berikut:
REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0 /f, tekan enter.

Metode 2: Menggunakan the Group Policy Editor pada Windows XP Pro.
– Click Start, Run and type gpedit.msc and press enter
– Menujulah menu berikut:
User Configuration / Administrative Templates / System
– Double-click pada Disable registry editing tools dan pilihlah Not Configured atau jika dalam keadaan terpilih, maka alihkan ke pilihan Disable/Enable klik Aplly terlebih dahulu, barulah pilih Not Configured dan klik Apply.

Coba jalankan Registry nya dengan mengetikan Regedit.exe melalui menu Run, mestinya dialog registry dapat ditampilkan🙂

sumber : sini

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

One Response to “Fix for Registry editing has been disabled by your administrator error”

RSS Feed for Daripada nganggur Comments RSS Feed

tq.. solution no 3 cocok dg kasus saya… terima kasih!!


Where's The Comment Form?

  • Siapa sih ini ?

  • Kategori

  • Masa Lalu

  • Follow me…

  • Apaan nih ?

  • Yang tersesat

    • 99,128 orang
  • Paling menyesatkan

    • Almanak

      December 2008
      M T W T F S S
      « Nov   Feb »
      1234567
      891011121314
      15161718192021
      22232425262728
      293031  

    Liked it here?
    Why not try sites on the blogroll...

    %d bloggers like this: